Indstillinger :: klynge

SENDT AF Zevenet | 3. marts, 2016

INDSTILLINGER :: CLUSTER SECTION

På dette afsnit kan du konfigurere klyngetjenesten og kontrollere status for klyngetjenesten. Under konfigurationen af ​​klyngeprocessen behøver du ikke adgang til den anden node, da konfigurationen automatisk kopieres.

Cluster status. Det er et globalt billede af klyngedele, du kan genindlæse tjekken her

Virtual IP for Cluster, eller opret ny virtuel her. Vælg en virtuel ip, der skal bruges til cluster-tjenesten. Hvis du ikke konfigurerede en, skal du gå til Indstillinger :: interface og konfigurere en, er denne virtuelle grænseflade kun nødvendig for at blive konfigureret på den første node, som du konfigurerer klyngetjenesten.

Lokalt værtsnavn og fjernværtsnavn. Når en virtuel grænseflade er valgt, er værtsnavne og IP-adresseoplysninger om klusterknuden nødvendige.

Cluster ID og Dead Ratio. Med klyngekomponenterne skal vi indstille klyngen ID. Hvis du har mere end en klynge i dit netværk, vælger du forskellige ID'er for hver enkelt. Det døde forhold er den maksimale tid, som slaveknuden venter på svaret på master node med hver check. Hvis den tid overskrides, vil slaveknuden fremme at mestre.

Tryk Gem knappen for at gemme ændringerne. På dette tidspunkt er det nødvendigt, at den fysiske IP for begge noder konfigureres over den samme fysiske grænseflade som den "virtuelle IP-kluster" i det sidste trin (for eksempel et0).

Remote Hostname root password. Indtast den anden node root-adgangskode, disse oplysninger bliver ikke gemt, det er kun nødvendigt at konfigurere RSA-kommunikationen over begge noder.

Når Konfigurer RSA-forbindelse mellem knuder er trykket, kommunikationsprocessen udføres, og hvis alt er rigtigt, vil du se beskeder som vist nedenfor.

Vælg klyngetype. Gennem denne kombinationsboks kan du vælge adfærd fra klyngetjenesten.

-Disable klynge på alle værter-:Klyngetjenesten stoppes og deaktiveres på begge noder. Brug kun denne mulighed, hvis du skal stoppe klyngetjenesten til at foretage ændringer eller deaktivere klyngetjenesten.

node1 master og node2 backup automatisk failback: Hvis node1 registreres som nede, overtager node2 lastbalanceringstjenesten. Når node1 genoprettes, skifter tjenesten automatisk tilbage til node1. Du bør vælge denne indstilling, når node1 er en mere kraftfuld server end node2.

node1 eller node2 kan være masters: nogen kan være herre, der er ingen automatisk failback, når en knude er genoprettet. Hvis du har to meget lignende servere til node1 og node2, der både kan håndtere den fulde belastning af din trafik, kan du bruge denne indstilling.

For at forbinde to Zen Load Balancer-servere over cross-over-kabel til klyngekommunikation skal du tjekke denne indstilling:

Tryk nu på for at gemme ændringerne.

Klyngetjenesten begynder på begge knuder, og i slutningen af ​​processen vises disse meddelelser.

Processer vil blive lanceret på baggrund af konfiguration af klyngen, på dette tidspunkt kan du trykke på opdateringsikonet for at opdatere klyngens statusvisning.

Hvis klyngen er konfigureret og fungerer fint, kan du se en lignende visning som denne:

På denne visning vises klyngetjenesterne og den status, vi beskriver på de næste linjer:

Zen latency. Er en launcher af UCARP service, skal denne service køre på begge klyngenoder og kontrollere, at kommunikationen mellem noder er OK.

Cluster IP. Denne IP er kun UP på master node og konfigureret, men DOWN på backup node.

Zen inotify. Denne tjeneste må kun køre på hovednoden og sende til backupnoden alle konfigurationer og ændringer af netværk og gårde.

Over den konfigurerede visning af klyngen kan du:

Genindlæs kontrollen for at teste, at klyngetjenesten fungerer som en charme.

Force cluster sync fra master til backup. Denne manuelle kraft er nyttig efter en klynge service recovery.

Test RSA-forbindelsen. Kontroller, at RSA-forbindelsen mellem knudepunkter virker fint, at den er nødvendig til synkronisering via Zen-tjenesten.

Test failover. Skift klyngetjenesteknudepunktet. Det er nyttigt, hvis du skal udføre nogle vedligeholdelsesopgaver på master-serveren eller for at teste cluster-tjenesten. Til node1 master og node2 backup automatisk failback Klyngetypen skiftes kun i 30 sekunder, hvorefter klyngetjenesten skiftes tilbage til node1.

Force node som backup til vedligeholdelse. Ændre prioriteten i klyngen for at den anden server får en højere prioritet.

Når clustertjenesten er konfigureret, kan du ændre klyngetypen, men tjenesten kan forårsage nogle afbrud.

Over internettet GUI er let at identificere, hvilken klynge rolle for begge knuder. På oversiden af ​​websiden vises denne meddelelse til master node:

Og for backupnoden:

Når klyngetjenesten kører på begge knudepunkter, behøver du kun at oprette forbindelse til hovedknude for at anvende ændringer til gårde og grænseflader, som automatisk konfigureres og replikeres til backupknuden.

INDSTILLINGER :: BRUGERFORVALTNINGSDELING

I dette afsnit kan du ændre brugerens adgangskode.

Det er nødvendigt at indsætte den nuværende adgangskode og en gentaget ny adgangskode. Hvis du trykker på knappen Anvend, ændres rodadgangskoden.

I dette afsnit vil du også kunne ændre nøglen og adgangskoden til zapi-brugeren. Desuden kan du aktivere eller deaktivere zapi-brugeren.

Del på:

Dokumentation i henhold til GNU Free Documentation License.

Var denne artikel til hjælp?

Relaterede artikler